Penger er noe vi alle har og noe vi alle trenger. Problemet med at vi har penger er jo vanligvis at vi aldri har nok penger. Det kommer alltid noe mer vi har lyst til å gjøre eller kjøpe til oss selv. Det som er viktig å huske når det kommer til penger er at vi ofte ikke trenger og kun bruke penger på materielle ting, men på opplegg som gjør at vi investerer i oss selv. Det å investere i oss selv går mer på hjelpe oss selv til å komme i posisjoner som gavner oss selv mer i fremtiden.

Det er viktig å tenke på seg selv og hvordan man kan bli litt bedre. Er du en person som er interessert i næringslivet kan det være smart å ta en utdannelse. Har du allerede en utdannelse kan det være at du trenger litt mer for å komme deg et sted videre i jobben eller hvor du selv vil gå. Tenk deg at du jobber i en bank og gjerne skulle begynt å jobbe i en investeringsbank. Da kan det være fint å få seg en MBA eller andre grader som trekker opp din kompetanse. Alt koster og det du betaler for er kunnskap som du kan benytte deg av senere.

Invester i bolig

Det finnes mange ting å investere i. Du kan investere i deg selv ved å skaffe deg selv mer kunnskap. Du kan også investere i mer materielle ting som bolig eller eiendom. Når du kjøper din første bolig gjør du det kanskje for å bo i den selv. Når du kjøper bolig nummer 2 gjør du det kanskje for å leie den ut. Leier du ut en bolig tjener du penger. Da får du avkasting på det du har lagt penger i. For å komme i gang i boligmarkedet må du ha penger. Trenger du raske penger kan du komme i gang med et billig forbrukslån eller andre type lån som ikke påvirker dine andre sikkerhet.

Når du kjøper din første bolig kan du også leie ut deler av din egen bolig for å få inn litt ekstra penger til å dekke dine behov. Man kan aldri få nok penger, men det hjelper å få litt mer å rutte med.

Invester i dine barn

Når du ser på muligheter for investeringer så har du valget mellom ganske mange. Du kan investere i materielle ting for å få mer penger. Du kan legge penger i deg selv slik at du kanskje kan få en bedre jobb eller lære ting som gjør at du kan få bedre avkastning på det du driver med. Et annet bra område er å lære barna dine ting. Da hjelper du de å meste nye områder og du hjelper de med å komme i en bedre posisjon enn det du selv ville vært. Det er viktig å passe på neste generasjon.