Hva er Bitcoin?

Bitcoin er verdens største og verdens mest verdsatte kryptovaluta. Det koster veldig mye for en enhet og det koster veldig mye å kjøpe alle Bitcoin som er til salgs. Akkurat dette er kanskje ikke så veldig interessant da det mest interessante er hva den kan brukes til og hvor mange andre som er interessert i den. Bitcoin bruker kryptografi til å sikre at overføringen mellom personer kan foretas sikkert og uten at noen skal bryte seg inn og stjele det som ligger inne i transaksjonen.

Hva er teknologien?

Bitcoin er en teknologi som tillater at to personer kan overføre en verdi seg i mellom helt sikkert og uten noen redsel for at pengene skal bli borte. Når vi i denne sammenheng snakker om penger så er det egentlig snakk om Bitcoin. Bitcoin har en verdi som vises på børsen. Teknologien her ligger i at man kan overføre. Da det ikke er en sentral enhet som styrer pengene er det en stor gruppe mennesker som sloss om å få overføre akkurat din transaksjon. De får litt for dette. Det kan bli litt dyrt å selge små mengder, så det er viktig at du drar på deg litt når det først skal gjøres noe.

Hvordan overføres penger?

Det som er ganske interessant å se litt nærmere på hvordan man overfører Bitcoin fra en person til en annen. For at du skal kunne kjøpe Bitcoin må du selvfølgelig eie noen Bitcoin. For å kjøpe en Bitcoin må du finne en side som selger valutaen. I Norge er dette ganske lett med den beste siden innenfor dette feltet er Bitway.no. Her finner du mye informasjon, oppdaterte priser og hvordan du skal gjøre dette. Alt er på norsk og alt er veldig enkelt. De tar til og med vipps. Det er ganske kult. Når du overfører penger fra en person til en annen må du og den andre personen ha en elektronisk lommebok for å holde pengene deres. Når du selger så oppgir du lommeboken du sender pengene fra og kjøper oppgir sin lommebok. Ved et mellomlegg i penger eller andre varer så får man overført Bitcoin til seg.

Hva er en blokkjede?

Blokkjede er en fin ting som holder orden på alt som skjer innenfor de fleste kryptovaluta. Det kan lett sammenlignes med en åpen og offentlig regnskapsbok som gjør det mulig å lagre informasjon samtidig som folk kan se hvilke lommebøknumre som gjør hva. Det gjør det veldig gjennomsiktig og fint.

Hvordan lager man Bitcoin?

Det som er litt ekstra morsomt med Bitcoin er at du kan lage dem. Du kan med andre hjelpe til på nettverket ved å jobbe på en slik måte at din datamaskin hjelper til med å utføre oppgaver som må utføres for at to parter skal kunne overføre verdier seg i mellom. Når du løser oppgaver får du Bitcoin. Det er stilig.